Thursday, June 26, 2008

Bunting Pelamin

Mesti kita nak tau kan ape maksud bunting pelamin ? mana tak nye , banyak artis-artis yang bunting pelamin sekarang ni kan .. ? Kita yang tak tau ni mesti duk fikir yang bukan-bukan , betul tak ? Isk tak baik korang ni ... Artikel kat bawah ni saya jumpa masa tengah search pasal bunting pelamin , sebab akak ni sendiri mengalaminye . So lebih mudah untuk kita paham apa itu bunting pelamin .. Bagi sesiapa yang mengalami bunting pelamin ni , tahniah la yer . Mesti seronok kan terus dapat baby ? hehee ... Pada yang belum ada tentu , teruskan usaha ya . Insyaallah ada :)


U all tahu tak apa maksud bunting pelamin?.. Secara peribadi, ketika sebelum kahwin dulu, memang saya tak tahu + tak paham apa yang dimaksudkan bunting pelamin.. Sehinggalah saya sendiri melaluinya... Bunting pelamin ni dikira bila kita kahwin & "bersama" terus je lekat.. tanpa melalui lagi sekali proses datang haid...

Meh saya nak story dekat u all kisah saya sendiri.. supaya adik2 yang tak paham macam saya sebelum ni, akan jadi lebih paham... (",) U all nak tahu tak, hampir 2 minggu saya kahwin, tiba2 saya dah start rasa pening2 + loya2.. tapi time tu saya tak rasa yang saya pregnant, yela, baru kahwin.. Sehinggalah 10 hari lepas kejadian tu, baru saya pergi jumpa doktor... sekali doctor wish TAHNIAH.. kiranya, 3 minggu kahwin, saya dah disahkan pregnant... TAPI dari pengiraan doktor, kandungan saya dah 5 minggu..

Haaa??? Terkejutlah saya time tu... yela, kahwin baru 3 minggu, mana datangnya lagi 2 minggu tu..??? Lepas tu doctor explain... tarikh pengiraan usia kandungan bermula pada tarikh first day kita period... tak kisahlah time u all period tu, u all dah kahwin ke belum tapi tetap dikira pada tarikh tu..

No comments:

Post a Comment